Основні риси та структура правозастосовної діяльності - Слинько, Д. В.; Slynko, D. V.; Дмитро Слинько (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Право. - 2015. - Вип. 20. - С. 21-24, 2015)
Статтю присвячено дослідженню правозастосовної діяльності як різновиду юридичної діяльності, характеристиці її основних рис. На підставі теоретичного аналізу юридичної літератури визначена структураправозастосовної діяльності, особливості правозастосовних актів. Запропоновано визначення правозастосовної діяльності, розглянуті її структурні елементи.

The article is devoted to the study of law enforcement as a kind of legal activity, the characteristics of its basic features. Based on the theoretical analysis of legal literature to determine the structure of law enforcement, particularly law enforcement acts. A definition of law enforcement, considered its structural elements.

Статья посвящена исследованию правоприменительной деятельности как разновидности юридической деятельности, характеристике ее основных черт. На основании теоретического анализа юридической литературы определена структура правоприменительной деятельности, особенности правоприменительных актов. Предложено определение правоприменительной деятельности, рассмотрены ее структурные элементы.
Keywords: правове регулювання; правозастовсовна діяльність; правовий акт; правозастосовний акт; суб’єкт правозастосування; об’єкт правозастосування; правозастосовна ситуація; професійна правосвідомість; правові відносини; legal regulation; law enforcement; legal act; act of enforcement; subject of enforcement; an object of enforcement; law enforcement situation; professional sense of justice; legal relationship; правовое регулирование; правоприменительная деятельность; правовой акт; правоприменительный акт; субъект правоприменения; объект правоприменения; правоприменительная ситуация; профессиональное правосознание; правовые отношения