Основні критерії визначення ефективності праці науково-педагогічних працівників - Лукаш, С. С.; Lykash, S. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2957-8052 (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 83 - 87., 2017)
Зазначено, що на сьогоднішній день в законодавстві України відсутній чіткий перелік критеріїв ефективності праці науково-педагогічних працівників. Вищі навчальні заклади на власний розсуд визначають такі показники, спираючись на ті чи інші пріоритети діяльності. Проведено аналіз чинного законодавства та розроблених вищими навчальними закладами систем рейтингового оцінювання діяльності науково-педагогічних працівників. Виділені блоки критеріїв ефективності праці науково-педагогічних працівників.

It is noted that today in the legislation there is no clear list of criteria for the effectiveness of the work of scientific and pedagogical workers. Higher education institutions, at their own discretion, determine such indicators, based on certain priorities of activity. The analysis of the current legislation and the systems of rating evaluation of the activities of scientific and pedagogical workers developed by universities was carried out. Blocks of criteria for the effectiveness of the work of scientific and pedagogical workers have been identified.

Отмечено, что на сегодняшний день в законодательстве отсутствует четкий перечень критериев эффективности труда научно-педагогических работников. Высшие учебные заведения по своему усмотрению определяют такие показатели, опираясь на те или иные приоритеты деятельности. Проведен анализ действующего законодательства и разработанных вузами систем рейтингового оценивания деятельности научно-педагогических работников. Выделены блоки критериев эффективности труда научно-педагогических работников.
Лукаш С. С. Основні критерії визначення ефективності праці науково-педагогічних працівників / С. С. Лукаш // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ,Сумська філія Харк. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 83 - 87.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Вища освіта. Высшее образование. Higher education.; ефективність праці; науково-педагогічні працівники; эффективность труда; научно-педагогические работники; labor efficiency; scientific and pedagogical workers