Черлідинг як один із перспективних та інноваційних способів фізичної підготовки студентів закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання - Погорілець, О. В.; Pohorіlets, O. V.; ORCID:http://orcid.org/0000-0003-4739-4441 (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 232-234, 2022)
Зазначено, що з метою підвищення ефективності становлення майбутнього фахівця сил безпеки та оборони, покращення фізичної підготовки здобувачів закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, заняття черлідингом потрібне оскільки постійно існує необхідність у підвищенні мотивації до занять фізичними вправами й оптимізації рухової активності, що в результаті, забезпечує розвиток витривалості, гнучкості та швидкості.

It is noted that in order to increase the effectiveness of the formation of the future specialist of the security and defense forces, improve the physical training of applicants for higher education institutions with specific learning conditions, cheerleading is necessary, since there is a constant need to increase motivation for physical exercises and optimize motor activity, which as a result , provides the development of endurance, flexibility and speed.

Отмечено, что с целью повышения эффективности становления будущего специалиста сил безопасности и обороны, улучшения физической подготовки соискателей заведений высшего образования со специфическими условиями обучения, занятие черлидингом необходимо, поскольку постоянно существует необходимость в повышении мотивации к занятиям физическими упражнениями и оптимизации двигательной активности, что в результате, обеспечивает развитие выносливости, гибкости и скорости.
Погорілецю О. В. Черлідинг як один із перспективних та інноваційних способів фізичної підготовки студентів закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання / О. В. Погорілець // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 232-234.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Фізична культура. Спорт. Physical Education. Sport. Физическая культура. Спорт; черлідинг; заклади вищої освіти із специфічними умовами навчання; фізична підготовка; черлидинг; высшие учебные заведения со специфическими условиями обучения; физическая подготовка; cheerleading; higher education institutions with specific learning conditions; physical training