Право людини на свободу світогляду та віросповідання в Україні - Марчук, М. І.; Marchuk, M. I.; Лимар, А. М.; Lymar, A. M.; Марчук Микола Іванович (Право і безпека. - 2012. - № 1 (43). - С. 23-26, 2012)
Висвітлено проблеми законодавчого забезпечення та реалізації права людини на свободу світогляду і віросповідання в Україні. Досліджено історію його становлення та закріплення у законодавстві України. На підставі визначених особливостей правового унормування даного інституту зроблено висновок про необхідність розроблення нового закону з указаної проблематики.

Problems of the legislative provisions and implementation of human right for freedom of conscience are highlighted. History of its development and enshrinement in the legislation of Ukraine is explored. Based on discovered features of legislative regulation of the given institute the necessity of a new law regulating aforementioned problems is concluded.

Освещены проблемы законодательного обеспечения и реализации права человека на свободу мировоззрения и вероисповедания в Украине. Исследована история его становления и закрепления в законодательстве Украины. На основании определенных особенностей правового нормирования данного института сделан вывод о необходимости разработки нового закона по указанной проблематике.
Human right for freedom of conscience and belief in Ukraine
Право человека на свободу мировоззрения и вероисповедания в Украине
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; права людини; права человека; human rights; свобода світогляду; свобода мировоззрения; свобода совісті; свобода совести; freedom of conscience; свобода віросповідання; свобода вероисповедания; freedom of belief; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; законодавство; законодательство; legislation