Воєнний стан як правовий інститут: загальнотеоретичне дослідження : дисертація - Ігнатьєва, А. В.; Ihnatieva, A. V.; Бойчук, А. Ю. - науковий керівник (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2025)
Подана дисертація є першим у сучасній юридичній науці комплексним загальнотеоретичним дослідженням природи воєнного стану, де всебічно охарактеризовано його специфіку як інституту права.

This dissertation is the first comprehensive general theoretical study of the martial law legal nature in the contemporary jurisprudence, where its specifics as a special institution of law is fully described.
Martial Law as a Legal Institution: A General Theoretical Study
Keywords: Україна; Дисертації. Dissertations; Dissertations; Ukraine; 12.00.01; верховенство права; воєнний стан; евакуація; демократичний контроль; дерогація; комендантська година; конституційні гарантії; національна безпека; обмеження прав і свобод людини; військове командування; реквізиція майна; свобода пересування; система права; юридичні обмеження; rule of law; martial law; evacuation; democratic control; derogation; curfew; constitutional guarantees; national security; military command; requisition of property; freedom of movement; legal system; legal restrictions