Особливості системи підготовки кадрів для сектору безпеки та оборони у провідних країнах світу - Гончаренко, І. Б.; Goncharenko, I. B.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0745-6081; Михайлова, Ю. О.; Mikhailova, Y. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6736-7980; ResearcherID: M-1012-2016 (Innovative Solutions in Modern Science. – 2016. – № 4 (4). – Р. 58-71, 2016)
Предметом статті є система підготовки кадрів для сектору безпеки та оборони провідних країн світу. Мета дослідження полягає у визначені особливостей системи підготовки кадрів для сектору безпеки та оборони провідних країн світу. Розглянуто особливості системи підготовки спеціалізованих формувань з правоохоронними функціями США, країн Європи та Азії. Авторами зроблено висновки про те, що у зарубіжних країнах значні зусилля спрямовані на ретельність процесу відбору кандидатів для роботи в спецслужбах, а система підготовки кадрів націлена на міцне засвоєння особами, що навчаються тих професійних знань, вмінь та навичок, які необхідні в практичній роботі. Зазначається, що посилена увага при підготовці кадрів приділена вивченню іноземних мов та інших важливих для безпеки держави предметів в області міжнародних відносин. Підкреслено, що особливої уваги заслуговує і діяльність щодо підвищення кваліфікації працюючих співробітників спецслужб.

The subject matter of the article is the system of training of personnel for security and defense sector of leading countries of the world. The goal of research lies in the determination of peculiarities of the personnel training system for security and defense sector of leading countries of the world. Features of the system of training of specialized units with law enforcement functions of the USA, countries of Europe and Asia have been considered. The authors have drawn conclusions that significant efforts of foreign countries are focused on diligence of the process connected with selection of candidates for work in special intelligence agencies, and the personnel training system is aimed at hard assimilating by trainees of professional knowledge, abilities and skills, as required in practical work. It has been mentioned that in respect of personnel training special attention is given to learning of foreign languages and other subjects in the field of international relations as important for security of state. It is emphasized that activity concerning advanced training of officers of intelligence agencies deserves a special attention as well.

Предметом статьи является система подготовки кадров для сектора безопасности и обороны ведущих стран мира. Цель исследования заключается в определении особенностей системы подготовки кадров для сектора безопасности и обороны ведущих стран мира. Рассмотрены особенности системы подготовки специализированных формирований с правоохранительными функциями США, стран Европы и Азии. Авторами сделаны выводы о том, что в зарубежных странах значительные усилия направлены на тщательность процесса отбора кандидатов для работы в спецслужбах, а система подготовки кадров нацелена на прочное усвоение обучающимися тех профессиональных знаний, умений и навыков, которые необходимы в практической работе. Отмечается, что усиленное внимание при подготовке кадров уделено изучению иностранных языков и других, важных для безопасности государства предметов в области международных отношений. Подчеркнуто, что особого внимания заслуживает и деятельность по повышению квалификации работающих сотрудников спецслужб.
Peculiarities of the personnel training system for security and defense sector in leading countries of the world
Особенности системы подготовки кадров для сектора безопасности и обороны в ведущих странах мира
Гончаренко І. Б. Особливості системи підготовки кадрів для сектору безпеки та оборони у провідних країнах світу / Гончаренко І. Б. , Михайлова Ю. О. // Innovative Solutions in Modern Science. – 2016. – № 4 (4). – Р. 58-71.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; сектор безпеки і оборони; зарубіжний досвід; підготовка кадрів; професійне навчання; США; сектор безопасности и обороны; зарубежный опыт; foreign experience; подготовка кадров; профессиональное обучение; personnel training; training of personnel; security and defense sector; USA; publikatsii u zarubizhnomu vydanni