Фінансово-правові знання як основа підготовки сучасних поліцейських - Гетманець, О. П.; Hetmanets, O. P.; Гетманець Ольга Петрівна (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 126-130., 2020)
Виконання покладених на поліцію завдань вимагає підготовки особового складу органів поліції по-новому, не як силовий орган, або орган покарання, а як орган влади, що займається профілактикою, виявленням, попередженням, припиненням, розкриттям та досудовим розслідуванням фінансових злочинів та правопорушень, злочинів в економічній сфері. Оволодіння фінансово-правовими знаннями повинно сприяти побудові державної системі протидії економічної злочинності, виявленню та попередженню таких злочинів. Выполнение возложенных на полицию задач требует подготовки личного состава органов полиции по-новому, не как силовой орган или орган наказания, а как орган власти, занимающийся профилактикой, выявлением, предупреждением, прекращением, раскрытием и досудебным расследованием финансовых преступлений и правонарушений, преступлений в экономической сфере. Овладение финансово-правовыми знаниями должно способствовать построению государственной системы противодействия экономической преступности, выявлению и предупреждению таких преступлений. The fulfillment of the tasks assigned to the police requires the training of police personnel in a new way, not as a power body or a punishment body, but as an authority involved in the prevention, detection, prevention, termination, disclosure and pre-trial investigation of financial crimes and offenses, crimes in the economic sphere . Mastering financial and legal knowledge should contribute to the construction of a state system for combating economic crime, the identification and prevention of such crimes.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Україна. Ukraine. Украина; підготовка поліцейських; подготовка полицейских; police training; підготовка особового складу органів поліції; подготовка личного состава органов полиции