Особливості проведення допиту дитини-колаборанта - Бахаєва, А. С.; Bakhaieva, A. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6498-2213 (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 69-70, 2022)
Досліджено питання щодо відповідальності дітей за вчинення колабораційної діяльності. Розглянуто особливості проведення допиту дитини-колаборанта. Проводячи допит дитини, поліцейський має дотримуватись відповідної тактики спілкування, а мова спілкування має бути зрозумілою дитині залежно від її вікових, розумових, соціальних, національних особливостей. Під час спілкування з дитиною-колаборантом важливо встановити причини, які її до цієї діяльності підштовхнули, адже колабораціонізм може бути вимушеним.

The issue of children's responsibility for performing collaborative activities has been investigated. The peculiarities of the interrogation of a child-collaborator are considered. When interrogating a child, the police officer must follow appropriate communication tactics, and the language of communication must be understandable to the child depending on his age, mental, social, and national characteristics. When communicating with a child-collaborator, it is important to establish the reasons that pushed him to this activity, because collaboration can be forced.

Исследованы вопросы ответственности детей за совершение коллаборационной деятельности. Рассмотрены особенности проведения допроса ребенка-коллаборанта. Проводя допрос ребенка, полицейский должен соблюдать соответствующую тактику общения, а речь общения должна быть понятна ребенку в зависимости от его возрастных, умственных, социальных, национальных особенностей. При общении с ребенком-коллаборантом важно установить причины, которые его к этой деятельности подтолкнули, ведь коллаборационизм может быть вынужденным.
Бахаєва, А. С. Особливості проведення допиту дитини-колаборанта / Альона Сергіївна Бахаєва // Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 69-70.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; колабораціонізм; collaboration; коллаборационизм; допит неповнолітнього; допит дитини-колаборанта; interrogation of a child collaborator; допрос ребенка-коллаборанта