Деякі питання здійснення опіки над недієздатними - Д’ячкова, Н. А.; Dyachkova, N. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4117-5432 (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. - Вип. 18. - С. 336-339, 2002)
Розглянуто правовідносини між опікуном та підопічним, питання здійснення опіки над недієздатними. Запропоновано введення таких новел до нового законодавства України, які б стимулювали подальший розвиток правового захисту громадян, які потребують особливої турботи держави. The legal relations between the guardian and the ward, the issue of guardianship over the incapacitated are considered. It is proposed to introduce such novelties into the new legislation of Ukraine, which would stimulate the further development of legal protection of citizens in need of special care of the state. Рассмотрены правоотношения между опекуном и подопечным, вопросы осуществления опеки над недееспособными. Предложено введение таких новелл к новому законодательству Украины, которые бы стимулировали дальнейшее развитие правовой защиты граждан, нуждающихся в особой заботе государства.
Some issues of guardianship over the incapacitated
Некоторые вопросы осуществления опеки над недееспособными
Д’ячкова, Н. А. Деякі питання здійснення опіки над недієздатними / Н. А. Д'ячкова // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. - Вип. 18. - С. 336-339.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; опіка над недієздатними особами; опека над недееспособными лицами; guardianship over incapacitated persons; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; правовий захист; правовая защита; legal protection; опікун; опекун; guardian