Культурна експансія «руського миру»: кримінологічний ракурс - Луценко, І. Г.; Lutsenko, I. H.; Коренкіна, А. О.; Korenkina, A. O.; Ірина Луценко (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 328-333, 2025)
Зазначено, що культурна експансія «руського миру» – це далеко не тільки питання культурного впливу, а й частина глобальної гібридної війни, де культура, як і політика, і релігія стає зброєю в боротьбі за контроль над свідомістю та історією.

It is noted that the cultural expansion of the "Russian world" is far from only a matter of cultural influence, but also part of a global hybrid war, where culture, like politics and religion, becomes a weapon in the struggle for control over consciousness and history.
Keywords: культурна експансія; «руський мир»; кримінологічний ракурс; cultural expansion; "Rusian world"; criminological perspective