Аудит як інституційний драйвер забезпечення достовірності фінансової інформації в Україні - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Економіко-правове та фінансово-облікове забезпечення сталого розвитку: сучасні виклики та тренди: тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 листоп. 2025 р.) / МВС України; Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Нац. акад. правових наук України. – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 169-171, 2025)
Обґрунтовано роль аудиту як інституційного драйвера забезпечення достовірності фінансової інформації в Україні в умовах воєнних та економічних трансформацій. Аудит розглянуто як незалежний і стратегічно важливий інструмент фінансового нагляду, що базується на міжнародних стандартах та сучасних цифрових і аналітичних підходах. Підкреслено значення ризик-орієнтованих і цифрових методик аудиту для підвищення прозорості, довіри та ефективності управлінських рішень.

The role of audit as an institutional driver of ensuring the reliability of financial information in Ukraine in the context of military and economic transformations is substantiated. Audit is considered as an independent and strategically important tool of financial supervision, based on international standards and modern digital and analytical approaches. The importance of risk-based and digital audit methods for increasing transparency, trust and efficiency of management decisions is emphasized.
Keywords: Україна; аудит; економіка; достовірність фінансової інформації; фінансова інформація; умови воєнного стану; Ukraine; audit; reliability of financial information; financial information