Роль Національної поліції у здійсненні кінологічного забезпечення правоохоронної діяльності - Селюков, В. С.; Seliukov, V. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6690-6484 (Вісник гуманітарного наукового товариства. - 2020. - Вип. 20. - С. 211-212, 2020)
Розглянуто значимість кінологічного забезпечення в діяльності поліції. Зазначено, що воно потребує як нормативного так і організаційного удосконалення. Функцію кінологічного забезпечення правоохоронної діяльності, яка реалізується саме органами поліції варто розглядати у двох аспектах: як організацію кінологічного забезпечення, тобто створення належних умов для функціонування системи кінологічних підрозділів з одного боку, а з іншого – як здійснення з використанням кінологів та службових собак певних заходів спрямованих на надання своєрідної допомоги іншим підрозділам.

The significance of canine support in police activities is considered. It is noted that it needs both regulatory and organizational improvement. The function of cynological support of law enforcement activities, which is implemented by police bodies, should be considered in two aspects: as the organization of canine support, that is, the creation of proper conditions for the functioning of the system of canine units on the one hand, and on the other hand another - as the implementation of certain measures with the use of dog handlers and service dogs aimed at providing a kind of assistance to other units.

Рассмотрена значимость кинологического обеспечения деятельности полиции. Отмечено, что оно требует как нормативного, так и организационного усовершенствования. Функцию кинологического обеспечения правоохранительной деятельности, которая реализуется именно органами полиции, следует рассматривать в двух аспектах: как организацию кинологического обеспечения, то есть создание надлежащих условий для функционирования системы кинологических подразделений с одной стороны, а с другого – как осуществление с использованием кинологов и служебных собак определенных мер, направленных на оказание своеобразной помощи другим подразделениям.
Селюков, В. С. Роль Національної поліції у здійсненні кінологічного забезпечення правоохоронної діяльності / Селюков В. С. // Вісник гуманітарного наукового товариства. - 2020. - Вип. 20. - С. 211-212.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; правоохоронна діяльність; law enforcement activity; правоохранительная деятельность; кінологічне забезпечення; cynological support; кинологическое обеспечение