Феномен самотності в житті сучасної людини - Грищенко, Н. В.; Hryshchenko, N. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6719-3754 (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна: № 992. Серія : Філософія. Філософські перипетії. – 2012. - Вип. 45. – С. 76-80, 2012)
У статті досліджено феномен самотності у тісному взаємозв'язку з деякими головними причинами і факторами сучасного життя, які призводять до дисгармонії в душі людини. В процесі аналізу самотності визначено дві взаємно протилежні форми її вияву – позитивну самотність та негативну самотність, розкрито роль спілкування у доланні останньої.

Phenomenon of solitude is analyzed in connection with some main causes and factors in contemporary life which determine disharmony in the human being’s soul. Two mutually opposite forms of the solitude manifestation – positive and negative solitude – are stressed out by the analysis. Role of communication in overcoming of the negative one is explicated.

В статье феномен одиночества исследован во взаимосвязи с некоторыми главными причинами и факторами современной жизни, которые обуславливают дисгармонию в душе человека. В процессе анализа феномена акцент был сделан на двух взаимно противоположных формах его проявления – положительном и отрицательном одиночестве, раскрыта роль общения в преодолении последнего.
Грищенко Н. В. Феномен самотності в житті сучасної людини / Н.В. Грищенко // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна: № 992. Серія : Філософія. Філософські перипетії. – 2012. - Вип. 45. – С. 76-80.
Keywords: самотність; усамітнення; Філософія. Логіка. Philosophy. Logic. Философия. Логика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; духовний світ; взаєморозуміння; одиночество; уединение; духовный мир; взаимопонимание; solitude; loneliness; spiritual world; mutual understanding