Особливості соціального забезпечення поліцейських - Романенко, М. В.; Romanenko, M. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3469-2119 (Право.ua. – 2015. – № 4. – С. 35-39, 2015)
У статті представлений огляд правових та організаційних основ соціального забезпечення працівників поліції. Розглянуто недоліки та прогалини законодавства щодо соціального забезпечення поліцейських. Визначено проблеми практичної реалізації положень Закону України «Про Національну поліцію» щодо соціального забезпечення поліцейських, зокрема визначено особливості розподілу службового часу поліцейських, умови компенсації часу роботи поліцейським, які виконували службові обов’язки у вихідні, святкові та неробочі дні, порядок забезпечення поліцейських житлом. Як наслідок автором запропоновано внесення змін до чинного законодавства, які, у разі їх прийняття, мають усунути проблеми соціального забезпечення поліцейських.

The article provides an overview of the legal and institutional foundations of social welfare officers. The shortcomings and gaps in legislation on social security. Identify the problems of practical implementation of the provisions of the Law of Ukraine "On the national police" social welfare officers, including the identification features of the distribution of working hours of police, the conditions of compensation for the time of work of police officers who carried out duties on weekends, holidays and days off, the procedure of providing police housing. As a consequence proposed to amend the existing legislation, which, if adopted, should resolve the problems of social security police.

В статье представлен обзор правовых и организационных основ социального обеспечения сотрудников полиции. Рассмотрены недостатки и пробелы законодательства по социальному обеспечению полицейских. Определены проблемы практической реализации положений Закона Украины «О Национальной полиции» по социальному обеспечению полицейских, в том числе определены особенности распределения служебного времениполицейских, условия компенсации времени работы полицейских, которые выполняли служебные обязанности в выходные, праздничные и нерабочие дни, порядок обеспечения полицейских жильем. Как следствие автором предложено внесение изменений в действующее законодательство, которые, в случае их принятия, должны устранить проблемы социального обеспечения полицейских.
Особенности социального обеспечения полицейских
Especially social security of police officers
Романенко М. В. Особливості соціального забезпечення поліцейських / Романенко Марина Володимирівна // Право.ua. – 2015. – № 4. – С. 35-39.
Романенко В. М. "Особливості соціального забезпечення поліцейських." Право.ua 4 (2015): 35-39.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; соціальне забезпечення; поліція; працівник поліції; поліцейський; розподіл службового часу; умови компенсації часу роботи; забезпечення житлом; компенсація за найм житла; социальное обеспечение; полиция; работник полиции; полицейский; распределение служебного времени; условия компенсации времени работы; обеспечение жильем; компенсация за наем жилья; social welfare; police; distribution of working hours; conditions of compensation for the time of work; providing housing