Еволюція прав дітей з обмеженими можливостями - Філіпська, Н. О.; Filipska, N. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9558-9422 (Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер.: Юридичні науки. – 2015. – Вип. 3-2, т. 3. – С. 112-120., 2015)
Автором розглядається історико-правовий аспект появи, становлення та розвитку прав дітей з обмеженими можливостями, починаючи від повного несприйняття дітей з вадами розвитку та до визнання їх рівних прав з суспільством. Проведено стислий аналіз письмових свідоцтв та нормативних актів різних країн, які відображають становище у суспільстві дорослих осіб та дітей з обмеженими можливостями.

This is article outlines the historical periods and law evolution of the rights of children with disabilities rending from absolutely discrimination and rightless to including them in social, education and possession all rights. Author reviewed of old writing acts and laws of some countries with information about status of adults and children with disabilities.

Автором рассматривается историко-правовой аспект появления, становления и развития прав детей с ограниченными возможностями, начиная от неприятия детей с пороками развития и к признанию их равных прав с обществом. Проведен краткий анализ письменных свидетельств и нормативных актов различных стран, которые отражают положение в обществе взрослых лиц и детей с ограниченными возможностями.
Філіпська Н. О. Еволюція прав дітей з обмеженими можливостями / Філіпська Н. О. // Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер.: Юридичні науки. – 2015. – Вип. 3-2, т. 3. – С. 112-120.
Keywords: дитина; права дітей; дитина з обмеженими можливостями; інвалідність; дискримінація; children; children rights; children with disabilitity; disability; discrimination; emergence and formation of children’s rights; ребенок; права детей; ребенок с ограниченными возможностями; инвалидность; дискриминация; зарождение и становление прав детей; Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Історія. History. История