Досвід психотренінгових методів підготовки курсантів ЗВО МВС України (на прикладі вправи "розплутай мотузку") - Сашуріна, О. Ю.; Sashurina, O. Yu.; Olena Sashurina (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 5 квіт. 2019 р.). — Харків, 2019. - С. 113-115, 2019)
Презентовано психотренінгову вправу «розплутай мотузку» та проаналізовано досвід її використання в підготовці курсантів поліції. Проаналізовано стратегії поведінки курсантів під час виконання вправи. Показано можливість використання вправи для аналізу соціальнопсихологічних феноменів у малій групі та підвищення їх конфліктологічної компетентності.

The psycho-training exercise "unravel the rope" is presented and the experience of its use in the training of police cadets is analyzed. Strategies of behavior of cadets during the exercise are analyzed. The possibility of using the exercise to analyze socio-psychological phenomena in a small group and increase their conflictological competence is shown.

Презентовано психотренинговое упражнение «распутай веревку» и проанализирован опыт ее использования в подготовке курсантов полиции. Проанализированы стратегии поведения курсантов при выполнении упражнения. Показана возможность использования упражнения для анализа социально-психологических феноменов в малой группе и повышения их конфликтологической компетентности.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; інтерактивні методи навчання; вирішення ситуаційних завдань; психотренінгові вправи; стратегії поведінки; курсанти; интерактивные методы обучения; решение ситуационных задач; психотренинговые упражнения; стратегии поведения; курсанты; interactive teaching methods; solution of situational problems; psychotraining exercises; behavior strategies; cadets