Застава землі: реалії та перспективи - Маковій, В. П.; Makovii, V. P. (Вісник Запорізького національного університету. Сер.: Юрид. науки. – 2011. – № 2, ч. 2. – С. 59-64, 2011)
Визначено сутність застави земельної ділянки, встановлено її правову основу, розкрито характерні ознаки залежно від суб’єктного складу, предмета, юридичного змісту цього виду забезпечення виконання зобов’язань та наслідки його застосування.

The essence of the pledge of the land plot was determined, its legal basis was established, characteristic features were revealed depending on the subject composition, subject matter, legal content of this type of security of obligations and the consequences of its application.

Определена сущность залога земельного участка, установлена ​​его правовая основа, раскрыты характерные признаки в зависимости от субъектного состава, предмета, юридического содержания этого вида обеспечения выполнения обязательств и последствия его применения.
Security of land: realities and perspectives
Залог земли: реалии и перспективы
Маковій, В. П. Застава землі: реалії та перспективи / Маковій В. П. // Вісник Запорізького національного університету. Сер.: Юрид. науки. – 2011. – № 2, ч. 2. – С. 59-64.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; Україна. Ukraine. Украина; земельна ділянка; land plot; земельный участок; застава; mortgage; залог; іпотека; ипотека; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; цільове використання землі; target land use; целевое использование земли; земля; land; засіб забезпечення виконання зобов’язання; means of ensuring the fulfillment of an obligation; средство обеспечения исполнения обязательства