Особистісна здійсненність як запорука психологічного добробуту поліцейських - Пономаренко, Я. С.; Ponomarenko, Ya. S.; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Психічне здоров’я особистості у кризовому суспільстві : зб. матеріалів VІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Львів, 28 жовт. 2022 р.). – Львів, 2022. – С. 280-284, 2022)
Узагальнено, що особистісна здійсненність є багатокомпонентним процесом, котрий тісно переплітається з розвитком особистості, потенціалом й прагненням людини реалізувати себе. Присутність у поліцейського бажання реалізувати свої здібності у житті є вагомим елементом стилю життя психологічно здорової та зрілої особистості. Систематизовано індивідуальні чинники особистісної здійсненності поліціантів.

It is summarized that personal realization is a multi-component process, which is closely intertwined with the development of personality, the potential and aspiration of a person to realize himself. The presence of a policeman's desire to realize his abilities in life is an important element of the lifestyle of a psychologically healthy and mature personality. Systematized individual factors of personal feasibility of police officers.

Обобщено, что личностная осуществимость является многокомпонентным процессом, тесно переплетающимся с развитием личности, потенциалом и стремлением человека реализовать себя. Присутствие у полицейского желания воплотить свои способности в жизни является значимым элементом стиля жизни психологически здоровой и зрелой личности. Систематизированы индивидуальные факторы личностной осуществимости полицейских.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Україна. Ukraine. Украина; поліцейські; police officers; полицейские; особистісна здійсненність; personal feasibility; личностная осуществимость; самореалізація; self-realization; самореализация