Судова влада в системі відповідальності української держави: конституційно-правовий аналіз - Бакумов, О. С.; Bakumov, O. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-4003-1974 (Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер. : Юриспруденція. - 2019. - № 42, т. 1. - С. 46-53, 2019)
У статті аналізуються основні закономірності, прояви та тенденції участі національного суду в реалізації юридичної відповідальності держави. Зазначається, що комплексний конституційно-правовий аналіз вказує на те, що судова влада відіграє важливу роль у системі юридичної відповідальності Української держави.

The article analyzes the main patterns, manifestations and trends of participation of the national court in the implementation of legal responsibility of the state. It is noted that a comprehensive constitutional and legal analysis indicates that the judiciary plays an important role in the system of legal responsibility of the Ukrainian state.

В статье анализируются основные закономерности, проявления и тенденции участия национального суда в реализации юридической ответственности. Отмечается, что комплексный конституционно-правовой анализ указывает на то, что судебная власть играет важную роль в системе юридической ответственности Украинского государства.
Judiciary in the system of responsibility of the Ukrainian state: constitutional and legal analysis
Бакумов, О. С. Судова влада в системі відповідальності української держави: конституційно-правовий аналіз / Бакумов О. С. // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер. : Юриспруденція. - 2019. - № 42, т. 1. - С. 46-53.- DOI: https://doi.org/10.32841/2307-1745.2019.42-1.11.
Keywords: судова влада; юридична відповідальність держави; доступність судочинства; судебная власть; юридическая ответственность государства; доступность судопроизводства; judiciary; legal responsibility of the state; availability of justice; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Держава і право. State and Law. Государство и право