Medical-legal problems of interference in the right to human autonomy in postmortem reproduction - Avramova, O. Ye.; Аврамова, О. Є.; Kukhariev, O. Ye.; Кухарєв, О. Є.; Олександр Кухарєв (Wiadomosci lekarskie. – 2020. – № 73 (12 cz 2). – Р. 2890-2894, 2020)
У статті йдеться про теоретико-методичне обґрунтування виявлення можливості втручання в автономію особистості при посмертному відтворенні та встановлення існуючого захисту прав та інтересів посмертних дітей. Проаналізовано законодавство Європейського Союзу, США, Великої Британії, Нової Зеландії, Іспанії, Німеччини, України, статистичні дані, опубліковані міжнародними організаціями.

The article provides a theoretical and methodological justification for identifying the possibility of interference with the autonomy of the individual during posthumous reproduction and establishing the existing protection of the rights and interests of posthumous children. Analyzed the legislation of the European Union, USA, UK, New Zealand, Spain, Germany, Ukraine, statistics published by international organizations

В статье идет речь о теоретико-методическом обосновании выявления возможности вмешательства в автономию личности при посмертном воспроизводстве и установление существующей защиты прав и интересов посмертных детей. Проанализировано законодательство Европейского Союза, США, Великобритании, Новой Зеландии, Испании, Германии, Украины, статистические данные, опубликованные международными организациями.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Україна. Ukraine. Украина; автономія особистості; втручання в життя; посмертні діти; відтворення; autonomy; interference; life; postmortem children; reproduction; автономия личности; вмешательство в жизнь; посмертные дети