Мотивація професійної діяльності працівників органів внутрішніх справ з різним рівнем ургентної аддикції - Шиліна, А. А.; Shylina, A. A.; Шиліна Алла Андріївна (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Психологія. - 2013. - Вип. 51. - С. 170-173, 2013)
У статті розглядається проблема аддиктивної поведінки, зокрема такої її форми як ургентна залежність. Розглянуто основні психологічні особливості, які характеризують ургентного аддикта. Наводяться результати дослідження мотивів професійної діяльності працівників органів внутрішніх справ з різним рівнем ургентної залежності, а також аналізуються кореляційні взаємозв’язки цих мотивів з різним рівнем ургентної аддикції. Показано, які мотиви професійної діяльності властиві ургентним працівникам ОВС.

In article the problem of addictive behavior, in particular its such form, as urgent dependence is considered. The main psychological features which characterize urgency addict are considered. Results of research of motives of professional activity at police officers with different level of urgent dependence are given, and also correlation interrelations of these motives with an urgent addiсtion are analyzed. It is shown, what motives of professional activity are peculiar to urgent police officers.

В статье рассматривается проблема аддиктивного поведения, в частности такая его форма как ургентная зависимость. Рассмотрены основные психологические особенности, которые характеризуют ургентного аддикта. Приводятся результаты исследования мотивов профессиональной деятельности сотрудников органов внутренних дел с разным уровнем ургентной зависимости, а также анализируются корреляционные взаимосвязи этих мотивов с разным уровнем ургентной аддикции. Показано, какие мотивы профессиональной деятельности свойственны ургентным сотрудникам ОВС.
Keywords: аддиктивна поведінка; addictive behavior; аддиктивное поведение; мотивація; motivation; мотивация; ургентна залежність; urgent dependence; ургентная зависимость; професійна діяльність; professional activity; профессиональная деятельность; ургентна аддикція; urgent addiction; ургентная аддикция; працівники органів внутрішніх справ; employees of internal affairs bodies; работники органов внутренних дел