Проблеми кадрового забезпечення Національної гвардії України як правоохоронного органу - Морквін, Д. А.; Morkvin, D. A. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VI Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2022 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2022. - С. 49-50, 2022)
Зазначено, що кадрове забезпечення Національної гвардії України має включати в себе такі напрями: облік кадрів, морально-психологічне забезпечення, соціально-виховна робота, профілактика корупційних правопорушень, порушень дисципліни і законності та підготовка особового складу. Розглянуто існуючі негативні тенденції щодо кадрового забезпечення Національної гвардії України. Вирішення вказаних проблем дозволить якісно покращити роботу Національної гвардії України за всіма напрямками, в тому числі й у контексті реалізації правоохоронної функції держави.

It is noted that personnel support of the National Guard of Ukraine should include the following areas: personnel registration, moral and psychological support, social and educational work, prevention of corruption offenses, violations of discipline and legality, and personnel training. The existing negative trends regarding the staffing of the National Guard of Ukraine are considered. Solving the specified problems will allow to qualitatively improve the work of the National Guard of Ukraine in all directions, including in the context of implementing the law enforcement function of the state.

Отмечено, что кадровое обеспечение Национальной гвардии Украины должно включать такие направления: учет кадров, морально-психологическое обеспечение, социально-воспитательная работа, профилактика коррупционных правонарушений, нарушений дисциплины и законности и подготовка личного состава. Рассмотрены существующие негативные тенденции кадрового обеспечения Национальной гвардии Украины. Разрешение указанных проблем позволит качественно улучшить работу Национальной гвардии Украины по всем направлениям, в том числе и в контексте реализации правоохранительной функции государства.
Keywords: правоохоронні органи; Національна гвардія України; кадрове забезпечення; law enforcement agencies; National Guard of Ukraine; human resources; правоохранительные органы; Национальная гвардия Украины; кадровое обеспечение