Щодо реалізації засади змагальності сторін в процесуальній діяльності основних учасників кримінального провадження - Голубов, А. Є.; Holubov, A. Ye.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8608-4206 (Актуальні проблеми застосування нового кримінального процесуального законодавства України та тенденції розвитку криміналістики на сучасному етапі : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 5 жовт. 2012 р.). - Харків : ХНУВС, 2012. - С. 104-110, 2012)
Досліджено процесуальну діяльності судді, слідчого, обвинуваченого в умовах змагальності сторін. Виявлена колізія між статусом слідчого як сторони обвинувачення та вимогою всебічного, повного й неупередженого дослідженням ним обставин кримінального провадження, запропоновані шляхи її усунення.

The question of activity of a judge, investigators, accused in adversarial proceedings analyzed. The collision between the status as an investigator for the prosecution and the requirement of a comprehensive, full and impartial investigation of the circumstances of his criminal case is found, the way to resolve of collision offered.

Исследована процессуальная деятельность судьи, следователя, обвиняемого в условиях состязательности сторон. Указано на коллизию статуса следователя как стороны обвинения и требованием всестороннего, полного и беспристрастного исследованием им обстоятельств уголовного дела, предложены пути ее устранения.
Голубов, А. Є. Щодо реалізації засади змагальності сторін в процесуальній діяльності основних учасників кримінального провадження / Артем Євгенович Голубов // Актуальні проблеми застосування нового кримінального процесуального законодавства України та тенденції розвитку криміналістики на сучасному етапі : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 5 жовт. 2012 р.) / МВС України ; Харк. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України. - Харків : ХНУВС, 2012. - С. 104-110.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; уголовное производство; criminal proceedings; змагальність сторін; состязательность сторон; adversarial parties; учасники кримінального процесу; участники уголовного процесса; participants of the criminal proceedings