Кримінальне судочинство щодо неповнолітніх : монографія - Романюк, В. В.; Romaniuk, V. V.; Віталій Романюк (Харків: «Друкарня Мадрид», 2016. – 252с., 2016)
Монографія присвячена дослідженню проблем кримінального судочинства щодо неповнолітніх як особливого різновиду кримінальної процесуальної діяльності. Проаналізовані питання специфіки доказування (всебічність та повнота) та застосування до неповнолітніх підозрюваних, обвинувачених заходів кримінального процесуального примусу (виключність та обґрунтованість). З’ясовані актуальні питання досудового розслідування та судового розгляду у кримінальному провадженні щодо неповнолітніх. За результатами дослідження автором сформульовано низку наукових позицій, рекомендацій щодо підвищення ефективності діяльності працівників органів досудового розслідування, прокуратури та суду, а також опрацьовані пропозиції щодо внесення змін та доповнень до чинного КПК України, які спрямовані на забезпечення дії додаткових гарантій прав, свобод та законних інтересів неповнолітніх учасників кримінального судочинства. Для науковців, практичних працівників, викладачів, ад’юнктів, аспірантів, курсантів, студентів юридичних навчальних закладів та тих, хто цікавиться розглянутими питаннями.

The monograph is devoted to research of challenges of criminal legal proceedings concerning minors as a special variety of criminal procedural activity. Issues attributable to peculiarities of proving (comprehensiveness and completeness) and application of criminal procedural enforcement measures (exclusiveness, reasonableness) against minor suspects, accused are analyzed. Urgent matters of prejudicial investigation and judicial examination in criminal proceedings concerning minors are clarified. According to results of research of a range of scientific positions, recommendations regarding increase of effectiveness of activity of officers of prejudicial investigation authorities, prosecuting magistracy and court are provided by author, as well as proposals concerning making amendments and modifications to the current CPC of Ukraine, aimed at ensuring the effect of additional guarantees of rights, freedoms and legal interests of minor participants of criminal proceedings, are worked out. It is for scientists, practical officers, lecturers, postgraduate students, cadets, students of legal educational establishments and those who are interested in issues considered.

Монография посвящена исследованию проблем уголовного судопроизводства в отношении несовершеннолетних как особой разновидности уголовной процессуальной деятельности. Проанализированы вопросы специфики доказывания (всесторонность и полнота) и применения к несовершеннолетним подозреваемых, обвиняемых мер уголовного процессуального принуждения (исключительность и обоснованность). Выяснены актуальные вопросы досудебного расследования и судебного рассмотрения в уголовном производстве в отношении несовершеннолетних. По результатам исследования автором сформулирован ряд научных позиций, рекомендаций по повышению эффективности деятельности работников органов досудебного расследования, прокуратуры и суда, а также проработаны предложения по внесению изменений и дополнений в действующего УПК Украины, направленных на обеспечение действия дополнительных гарантий прав, свобод и законных интересов несовершеннолетних участников уголовного судопроизводства. Для ученых, практических работников, преподавателей, адъюнктов, аспирантов, курсантов, студентов юридических учебных заведений и тех, кто интересуется рассмотренными вопросами.
монографія
Keywords: Монографії. Monographs; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Україна; кримінальне провадження; кримінальне провадження щодо неповнолітніх; кримінально-процесуальні гарантії; ювенальна юстиція; неповнолітній підозрюваний; неповнолітній обвинувачений; процесуальні гарантії; міжнародні стандарти прав дитини; criminal proceedings; criminal proceedings against minors; criminal procedural guarantees; juvenile justice system; minor suspect; minor accused; procedural guarantees; international standards of rights for a child; уголовное производство; уголовное производство в отношении несовершеннолетних; уголовно-процессуальные гарантии; ювенальная юстиция; несовершеннолетний подозреваемый; несовершеннолетний обвиняемый; процессуальные гарантии; международные стандарты прав ребенка; Monographs