Шляхи вдосконалення судово-правової системи в Україні - Попова, С. М.; Popova, S. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3958-4133 (Форум права. - 2015. - № 3. - С. 178-184., 2015)
Досліджуються проблеми проведення судово-правової реформи в Україні, порядок відбору кандидатів на посаду суддів, забезпечення їх професійної підготовки та проведення конкурсу на заміщення вакантних посад суддів. Розглядаються питання оприлюднення в електронній формі судових рішень і формування у державі розгалуженої системи надання безоплатної правової допомоги.

The article investigates the problems of the judicial reform in Ukraine, the procedure for the selection of candidates for the position of judges, ensuring their training and the competition for vacant positions of judges. The paper also deals with the publication in electronic form of court decisions and the formation of the state of an extensive system of free legal aid.

Исследуются проблемы проведения судебно-правовой реформы в Украине, порядок отбора кандидатов на должность судей, обеспечения их профессиональной подготовки и проведения конкурса на замещение вакантных должностей судей. Рассматриваются вопросы обнародования в электронной форме судебных решений и формирования в государстве разветвленной системы предоставления бесплатной правовой помощи.
Попова С. М. Шляхи вдосконалення судово-правової системи в Україні [Електронний ресурс] / С. М. Попова // Форум права. – 2015. – № 3. – С. 178–184 . – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2015_3_33.pdf
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; судова система; судово-правова реформа; професійна підготовка суддів; порядок оприлюднення судових рішень; безоплатна правова допомога; центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги; судебно-правовая реформа; профессиональная подготовка; судьи; судді; judicial reform; candidates of judges; system of free legal aid