Особливості спадкування прав на майно, обтяжене іпотекою - Кухарєв, О. Є.; Kukharev, O. Y.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2086-9179 (Проблеми законності. - 2022. - Вип. 156. - С. 6-16, 2022)
Визначено особливості спадкування прав на майно, обтяжене іпотекою. Обґрунтовано, що іпотечне зобов’язання зазнає суттєвого впливу спадкових відносин, що виявляється, по-перше, у звуженні правових можливостей застосування загального порядку звернення стягнення на предмет іпотеки, та, по-друге, у додаткових підставах припинення іпотеки, прямо не передбачених спеціальним законом.

The peculiarities of the inheritance of rights to property encumbered by a mortgage have been determined. It is substantiated that the mortgage obligation is significantly affected by inheritance relations, which is manifested, firstly, in the narrowing of the legal possibilities of applying the general procedure for foreclosure on the subject of the mortgage, and, secondly, in additional grounds for terminating the mortgage, which are not expressly provided for by a special law .

Определены особенности наследования прав на имущество, обремененное ипотекой. Обосновано, что ипотечное обязательство испытывает существенное влияние наследственных отношений, что проявляется, во-первых, в сужении правовых возможностей применения общего порядка обращения взыскания на предмет ипотеки, и, во-вторых, в дополнительных основаниях прекращения ипотеки, прямо не предусмотренных специальным законом .
Specific features of property rights succession encumbered by real estate mortgage
Кухарєв, О. Є. Особливості спадкування прав на майно, обтяжене іпотекою / Кухарєв Олександр Євгенович // Проблеми законності. - 2022. - Вип. 156. - С. 6-16. - DOI: 10.21564/2414-990X.156.251057.
Кухарєв О. Є. Особливості спадкування прав на майно, обтяжене іпотекою. Проблеми законності. 2022. Вип. 156. С. 6–16. doi: https://doi.org/10.21564/ 2414-990X.156.251057.
Kukhariev, O.Ye. (2022). Osoblyvosti spadkuvannia prav na maino, obtiazhene ipotekoiu [Specific features of property rights succession encumbered by real estate mortgage]. Problemy zakonnosti – Problems of Legality, issue 156, 6–16. doi: https://doi.org/10.21564/2414- 990X.156.251057 [in Ukrainian].
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Спадкове право. Inheritance law. Наследственное право; спадкування; inheritance; наследование; спадщина; heritage; наследство; спадкодавець; legator; наследодатель; іпотека; mortgage; ипотека; акцесорне зобов’язання; accessory liability; акцессорное обязательство