Воєнні злочини під час російсько-української війни - Бурак, А. Р.; Burak, A. R. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 275-278, 2025)
Зазначено, що людожерлива та кривава війна, не повинна залишитися безкарною не тільки в юридичному контексті, але і в моральній площині. Відновлення справедливості для жертв та притягнення винних до відповідальності мають стати запобіжниками для майбутніх конфліктів.

It is noted that the cannibalistic and bloody war should not remain unpunished not only in the legal context, but also in the moral plane. Restoring justice for the victims and bringing the perpetrators to justice should become a safeguard against future conflicts.
Keywords: Україна; російсько-українська війна; воєнні злочини; притягнення до відповідальності; Ukraine; Russian-Ukrainian war; war crimes; prosecution