Реалізація окремих повноважень керівника органу досудового розслідування у кримінальному провадженні - Сичов, С. О.; Sychov, S. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1452-5815 (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 171-172, 2019)
Зазначено, що у відповідності до чинного кримінального процесуального законодавства, до завдань керівника органу досудового розслідування входить надання методичної допомоги підпорядкованим слідчим та організаційний контроль за їх діяльністю з питань розслідування кримінальних проваджень. Крім цього, керівники органів досудового розслідування наділені повноваженнями організаційного та контрольно-процесуального характеру.

It is noted that in accordance with the current criminal procedural legislation, the tasks of the head of the pre-trial investigation body include providing methodical assistance to subordinate investigators and organizational control over their activities in matters of investigation of criminal proceedings. In addition, heads of pre-trial investigation bodies are empowered with organizational and control-procedural powers.

Отмечено, что в соответствии с действующим уголовным процессуальным законодательством, в задачи руководителя органа досудебного расследования входит предоставление методической помощи подчиненным следователям и организационный контроль за их деятельностью по вопросам расследования уголовных производств. Кроме того, руководители органов досудебного расследования наделены полномочиями организационного и контрольно-процессуального характера.
Сичов, С. О. Реалізація окремих повноважень керівника органу досудового розслідування у кримінальному провадженні / Сергій Олександрович Сичов // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 171-172.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; керівник органу досудового розслідування; head of the pre-trial investigation body; руководитель органа досудебного расследования; повноваження; powers; полномочия