Ліцензійні повноваження органів публічної адміністрації у сфері громадської безпеки: питання сьогодення - Джафарова, О. В.; Dzhafarova, O. V.; Джафарова Олена В'ячеславівна (Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія : Юриспруденція. – 2015. - № 17, т. 1. – С. 79-82, 2015)
У статті доведено, що суб’єктом надання дозвільних послугу сфері громадської безпеки є органи публічної адміністрації, створені для здійснення конкретного виду державної діяльності, яка супроводжується виданням документів дозвільного характеру з метою забезпечення громадської безпеки шляхом провадження формально визначених процедур дозвільної діяльності відповідно до компетенції та в установленій законодавством формі. До суб’єктів, наділених ліцензійними повноваженнями у сфері громадської безпеки, було зараховано й досліджено Міністерство внутрішніх справ, Службу безпеки України, Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

The article proved that providers of entertainment services in the public security organs of public administration is set up to implement specific kind of state, accompanied issuing permits to ensure public safety by introducing formally defined procedures leisure activities according to competence and in the legislation form. The entities vested with authority in the field of licensing of public safety was classified and analyzed Ministry of Interior, the Security Service of Ukraine, State Emergency Service of Ukraine.

В статье доказано, что субъектом предоставления разрешительных услуг в сфере общественной безопасности являются органы публичной администрации, созданные для осуществления конкретного вида государственной деятельности, что сопровождается выдачей документов разрешительного характера в целях обеспечения общественной безопасности путем производства формально определенных процедур разрешительной деятельности в соответствии с компетенцией и в установленной законодательством форме. К субъектам, наделенных лицензионными полномочиями в сфере общественной безопасности, было отнесено и исследованы Министерство внутренних дел, Служба безопасности Украины, Государственная служба Украины по чрезвычайным ситуациям.
Лицензионные полномочия органов публичной администрации в сфере общественной безопасности: вопросы настоящего
License powers of public administration in the field of social security: issues of today
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; дозвільна діяльність; органи публічної адміністрації; громадська безпека; ліцензування; ліцензійні повноваження; licensing activities; public safety; public administration bodies; powers of licensing; licensing; разрешительная деятельность; органы публичной администрации; общественная безопасность; лицензионные полномочия; лицензирование