Використання арттерапевтичних технік у психологічному супроводі вагітності - Малєєва, К. А.; Malieieva , K. A. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 126-129, 2023)
Доведено, що використання арттерапевтичних технік має позитивний вплив на психічний стан вагітних жінок та підтримує їх емоційне благополуччя. За допомогою арт-терапії можна знизити рівень тривоги, депресії та стресу у вагітних, покращити самопочуття та настрій.

It has been proven that the use of art therapy techniques has a positive effect on the mental state of pregnant women and supports their emotional well-being. With the help of art therapy, you can reduce the level of anxiety, depression and stress in pregnant women, improve well-being and mood.

Доказано, что использование арттерапевтических техник оказывает положительное влияние на психическое состояние беременных женщин и поддерживает их эмоциональное благополучие. С помощью арт-терапии можно снизить уровень тревоги, депрессии и стресса у беременных, улучшить самочувствие и настроение.
Keywords: арт-терапія; art therapy; арт-терапия; вагітність; pregnancy; беременность; психологічний супровід; psychological support; психологическое сопровождение