Strengthening the security and defense sector of Ukraine in times of war: the experience of foreign countries - Valchuk, A. Ya.; Вальчук, А. Я. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 266-267, 2025)
Зарубіжний досвід доводить, що адаптація перевірених способів оборони дозволяє значно підвищити ефективність сектору безпеки України та інших держав загалом. Інтеграція стандартів НАТО, всеохоплююча оборона та розвиток оборонної промисловості допоможуть Україні не лише вистояти у війні, а й створити надійну систему національної безпеки на майбутнє.

Foreign experience proves that the adaptation of proven defense methods allows to significantly increase the efficiency of the security sector of Ukraine and other states in general. Integration of NATO standards, comprehensive defense and development of the defense industry will help Ukraine not only to survive the war, but also to create a reliable national security system for the future.
Keywords: сектор безпеки і оборони; Україна; зарубіжний досвід; умови війни; security and defense sector; Ukraine; foreign experience; war conditions