Психологічні передумови виникнення агресивності - Родічева, В. В.; Rodicheva , V. V. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 170-173, 2023)
Встановлено, що агресивність є комплексним явищем і виникає внаслідок взаємодії різних психологічних, соціальних та емоційних факторів. Дослідження психологічних особливостей агресивності дозволяє розкрити різноманітні аспекти цього явища, включаючи його емоційну складову, когнітивні аспекти, взаємодії в соціальному середовищі та особистісні риси.

It has been established that aggressiveness is a complex phenomenon and arises as a result of the interaction of various psychological, social and emotional factors. The study of the psychological features of aggressiveness allows us to reveal various aspects of this phenomenon, including its emotional component, cognitive aspects, interactions in the social environment, and personal traits.

Установлено, что агрессивность является комплексным явлением и возникает в результате взаимодействия различных психологических, социальных и эмоциональных факторов. Исследование психологических особенностей агрессивности позволяет раскрыть разные аспекты этого явления, включая его эмоциональную составляющую, когнитивные аспекты, взаимодействия в социальной среде и личностные черты.
Keywords: агресивність; психологічні особливості; агресивна поведінка; aggressiveness; psychological features; aggressive behavior; агрессивность; психологические особенности; агрессивное поведение