Сімейне право: підручник - Кройтор, В. А.; Kroytor, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1849-5721; Євко, В. Ю.; Yevko, V. Yu.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5871-803X; Сапейко, Л. В.; Sapeiko, L. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6911-8283; Кириченко, Т. С.; Kirichenko, T. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8785-0475; et al. (Харків: ХНУВС, 2016. – 512 с., 2016)
У підручнику висвітлено та проаналізовано правовідносини між членами сім’ї як немайнового, так і майнового характеру. Детально розглянуто немайнові відносини, пов’язані з реєстрацією, встановленням походження та вихованням дітей, майнові відносини між подружжям, батьками та дітьми, відносини, пов’язані з улаштуванням дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, тощо, які регулюються нормами права.Для студентів, курсантів, аспірантів вищих навчальних юридичних закладів освіти, а також практичних працівників.

The textbook highlights and analyzes the legal relationship between family members of both non-property and property nature. Non-property relations related to registration, establishment of origin and upbringing of children, property relations between spouses, parents and children, relations related to the placement of orphans and children deprived of parental care, etc., are regulated by the law in detail. For students, cadets, graduate students of higher educational institutions of law, as well as practitioners.

В учебнике освещены и проанализированы правоотношения между членами семьи как неимущественного, так и имущественного характера. Детально рассмотрены неимущественные отношения, связанные с регистрацией, установлением происхождения и воспитанием детей, имущественные отношения между супругами, родителями и детьми, отношения, связанные с устройством детей-сирот и детей, лишенных родительской опеки, и т.п., регулируются нормами права. Для студентов, курсантов, аспирантов высших учебных юридических заведений, а также практических работников.
підручник
Сімейне право: підручник / за заг. ред. В. А. Кройтора та В. Ю. Євко; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – 512 с. – ISBN 978-966-610-219-8.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Навчальні видання. Educational edition. Учебные издания; Україна. Ukraine. Украина; Сімейне право. Family law. Семейное право; сімейне законодавство; сім’я; джерела права; сімейні правовідносини; здійснення сімейних прав; виконання сімейних обов’язків; шлюб; подружжя; особисті немайнові права та обов’язки подружжя; майнові права та обов’язки подружжя; припинення шлюбу; батьківські правовідносини; діти; майнові права та обов’язки батьків і дітей; батьки; діти-сироти; улаштування дітей, позбавлених батьківського піклування; патронат; дитячі будинки сімейного типу; family; семья; источники права; family relationships; семейные правоотношения; брак; wedlock; married couple; супруги; дети; children; parents; родители