Проблеми вдосконалення теоретико-правових засад і практики організації професійної підготовки поліцейського - Швець, Д. В.; Shvets, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1999-9956; ResearcherID: B-9071-2018 (Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2018. - № 2, ч. 1 (Aprilie). - С. 78-82, 2018)
Ускладнення криміногенної ситуації, поява нових видів злочинів, використання кримінальними структурами досягнень науково-технічного прогресу висуває сьогодні підвищені вимоги до поліцейських як до висококваліфікованих фахівців. Успішне вирішення цих проблем багато в чому залежить від професійної підготовки поліцейських, основне завдання якої полягає в створенні організаційно-правових, соціальних, психологічних, матеріально-технічних та інших передумов для формування високопрофесійного персоналу. Успіх у роботі поліцейських прямо залежить від належного юридичного складника професійної підготовки, що є запорукою його подальшої успішної службової діяльності. Зарубіжний досвід передових країн щодо професійної підготовки поліцейських високо оцінюється українськими експертами та заслуговує на увагу з метою вдосконалення діяльності й подальшого розвитку всієї правоохоронної системи України.

Nowadays the exacting demands are placed upon the policemen as a result of the criminogenic situation’s complication, increase of organized criminality, appearance of new types of crimes, usage of scientific and technological achievements in committing crimes. The successful solving of these problems depends on the professional training of the employees of Ukrainian National police, which main task is creation of organizational, legal, social, educational, psychological, material, technical, financial, economic and other prerequisites for the formation of highly professional personnel of Ukrainian National police to discharge their professional duties. The success of police work relies on the legal component of professional training. The qualitative legal awareness of police officers is the key to their further successful professional activities. The foreign experience of professional police training in developed countries is highly appreciated by Ukrainian experts. It attracts attention to improve the activity and development of the Ukrainian law enforcement system.

Осложнение криминогенной ситуации, появление новых видов преступлений, использование криминальными структурами достижений научно-технического прогресса выдвигает сегодня повышенные требования к полицейским как к высококвалифицированным специалистам. Успешное решение этих проблем во многом зависит от профессиональной подготовки полицейских, основная задача которой заключается в создании организационно-правовых, социальных, психологических, материально-технических и других предпосылок для формирования высокопрофессионального персонала. Успех в работе полицейских прямо зависит от надлежащей юридической составляющей профессиональной подготовки, что является залогом его дальнейшей успешной служебной деятельности. Зарубежный опыт передовых стран по профессиональной подготовке полицейских высоко оценивается украинскими экспертами и заслуживает внимания с целью совершенствования деятельности и дальнейшего развития всей правоохранительной системы Украины.

Complexitatea tot mai mare a situatiei criminalitätii, noi tipuri de criminalitate, organizatii criminale folosesc de progresul stiintific si tehnologic astäzi aduce cereri sporite la politie in calitate de specialisti cu inaltä calificare. Solutia cu succes a acestor probleme depinde in mare mäsurä formarea politiei, a cärui sarcinä principalä este de a crea conditii organizatorice, juridice, sociale, psihologice, logistice si de altä natura pentru formarea unui personal extrem de profesionist. Succesul in activitatea politiei depinde in mod direct de componenta legalä adecvatä a formärii profesionale, care este cheia succesului activitätilor sale de succes. Experienta externa a tärilor avansate in formarea politiei Expertii ucraineni au apreciat si meritä o atentie, in scopul de a imbunätäti performanta si dezvoltarea in continuare a sistemului judiciar al Ucrainei.
The issues of improvement theoretical and legal principles and organizational practice of police professional training
Швець, Д. Проблеми вдосконалення теоретико-правових засад і практики організації професійної підготовки поліцейського / Дмитро Швець // Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2018. - № 2, ч. 1 (Aprilie). - С. 78-82.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; професійна підготовка; поліцейський; поліція; профессиональная подготовка; полицейский; полиция; professional training; police officers; police; publikatsii u zarubizhnomu vydanni