Фінансові зобов’язання по виплаті аліментів на утримання дитини особою, яку позбавлено батьківських прав - Романенко, М. В.; Romanenko, M. V. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. - 2018. - Вип. 50, т. 3. - С. 72-74, 2018)
В статті розглянуто правову природу та основні актуальні питання позбавлення батьківських прав, проаналізовано чинне законодавство України щодо основних правових наслідків позбавлення батьківських справ та правового регулювання виконання фінансових зобов’язань по виплаті аліментів на утримання дитини, до досягнення нею повноліття.

The article deals with the legal nature and the main issues relevant to the deprivation of parental rights, analyzed the current legislation of Ukraine and the main problems that occur in the performance of a person deprived of parental rights, in relation to financial obligations to pay child support, until reaching adulthood.

В статье рассмотрены правовую природу и основные актуальные вопросы лишения родительских прав, проанализированы действующее законодательство Украины относительно основных правовых последствий лишения родительских дел и правового регулирования исполнения финансовых обязательств по выплате алиментов на содержание ребенка до достижения им совершеннолетия.
Financial obligations to pay alimony by a person deprived of parental rights
Keywords: фінансові зобов'язання; financial obligations; финансовые обязательства; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; аліменти; alimony; алименты; дитина; child; ребенок; позбавлення батьківських прав; deprivation of parental rights; лишение родительских прав