Особливості організації професійної підготовки працівників поліції закордонних країн - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; ResearcherID: AAB-6020-2020; Serhii Bortnyk (Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України : зб. наук. пр. – Харків: ХНУВС, 2021. – С. 81-82, 2021)
Досліджено систему професійної підготовки поліцейських органів закордонних країн. Звернено увагу на те, що навчання поліцейських у закордонних країнах відбувається як за місцем служби в практичному підрозділі, так і в навчальних центрах з певним проходження фаз (рівнем) підготовки.

The system of professional training of police bodies of foreign countries is investigated. Attention is drawn to the fact that police training in foreign countries takes place both at the place of service in the practical unit and in training centers with a certain origin of phases (level) of training.

Исследована система профессиональной подготовки полицейских органов зарубежных стран. Обращено внимание на то, что обучение полицейских в зарубежных странах происходит как по месту службы в практическом подразделении, так и в учебных центрах по определенным проходження фаз (уровнем) подготовки.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; поліція; полиция; police; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; закордонні країни; зарубежные страны; foreign countries; професійна підготовка; профессиональная подготовка; professional training; підготовка кадрів; подготовка кадров; training; поліцейський; полицейский; policeman