Злочинне ухилення від утримання дітей або батьків (ст.ст. 164, 165 Кримінального кодексу України): досвід систематичного тлумачення ознак потерпілого - Семеногов, І. В.; Semenohov, I. V. (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 7. - С. 215-223., 2014)
З урахуванням системних зв’язків норм про кримінальну відповідальність за злісне ухилення батьків від утримання дітей та дітей від утримання батьків проведено критичний аналіз й здійснено уточнення змісту ознак, які характеризують потерпілих осіб у складах злочинів, передбачених статтями 164, 165 Кримінального кодексу України.

In view of the systemic linkages rules on criminal liability for willful evasion of parents from children and parents on the content of the critical analysis and content developed and refined features that characterize the injured persons in the compositions of the offenses provided for in Articles 164 and 165 of the Criminal Code of Ukraine.

С учетом системных связей норм об уголовной ответственности за злостное уклонение родителей от содержания детей и детей от содержания родителей проведен критический анализ и осуществлено уточнение содержания признаков, характеризующих потерпевших лиц в составах преступлений, предусмотренных статьями 164, 165 Уголовного кодекса Украины.
Семеногов, І. В. Злочинне ухилення від утримання дітей або батьків (ст.ст. 164, 165 Кримінального кодексу України): досвід систематичного тлумачення ознак потерпілого / І. В. Семеногов // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 7. - С. 215-223.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; потерпілий; ухилення від сплати аліментів; аліменти; кошти на утримання; неповнолітня дитина; непрацездатні батьки; неповнолітні; victim; delinquency; child support; funds for the maintenance; minor children; disabled parents; child; потерпевший; уклонение от уплаты алиментов; алименты; средства на содержание; несовершеннолетний ребенок; нетрудоспособные родители