Особливості діяльності патрульної поліції із забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні в умовах воєнного стану - Чанцева, А. О.; Chantseva, A. O. (Право.ua. - 2022. - № 4. - С. 185-193, 2022)
Досліджено ключові елементи сучасного стану діяльності патрульної поліції України у контексті належного забезпечення безпеки дорожнього руху в умовах воєнного стану в Україні. Розглядануто шляхи удосконалення забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні силами і можливостями вітчизняної патрульної поліції, шляхом перейняття успішного зарубіжного досвіду у цій сфері. Визначено, що завдяки цілій низці важливих факторів, таких як ефективне політично-державне керівництво, якісно реформована структура управління та взаємодії між правоохоронними і силовими відомствами України, було досягнуто високий рівень ефективності патрульної поліції в умовах дії воєнного стану.

In this article, the key elements of the current state of activity of the patrol police of Ukraine in the context of proper provision of road traffi c safety in the conditions of martial law in Ukraine are researched and thoroughly analyzed. Also, ways of possible improvement of the current state of ensuring road traffi c safety in Ukraine with the forces and capabilities of the domestic patrol police, by adopting successful foreign experience in this fi eld, are considered. Among other things, this article clearly and unequivocally recognizes, and subsequently repeatedly confi rms, the thesis that thanks to a number of important factors, such as effective political and state leadership, a qualitatively reformed structure of management and interaction between law enforcement and law enforcement agencies of Ukraine, a high level of patrol police effi ciency was achieved in the conditions of martial law.

Исследованы ключевые элементы современного состояния патрульной полиции Украины в контексте надлежащего обеспечения безопасности дорожного движения в условиях военного положения в Украине. Рассмотрены пути усовершенствования обеспечения безопасности дорожного движения в Украине силами и возможностями отечественной патрульной полиции путем перенятия успешного зарубежного опыта в этой сфере. Определено, что благодаря целому ряду важных факторов, таких как эффективное политико-государственное руководство, качественно реформированная структура управления и взаимодействия между правоохранительными и силовыми ведомствами Украины, был достигнут высокий уровень эффективности патрульной полиции в условиях военного положения.
Чанцева, А. О. Особливості діяльності патрульної поліції із забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні в умовах воєнного стану / Чанцева Анна Олександрівна // Право.ua. - 2022. - № 4. - С. 185-193. - DOI: 10.32782/LAW.UA.2022.4.28.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; патрульна поліція; patrol police; патрульная полиция; поліція; police; полиция; воєнний стан; martial law; военное положение; забезпечення безпеки дорожнього руху; ensuring road traffic safety; обеспечение безопасности дорожного движения; взаємодія; interaction; взаимодействие