Емоції як основа розвитку технологій розпізнавання у криміналістиці - Сорокіна, В. І.; Sorokina, V. I.; Довгань, О. І.; Dovhan, O. I.; Олена Довгань (Безпека у кіберсфері : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 28 трав. 2025 р.). – Кам’янець-Подільський: ХНУВС, 2025. – С. 189-191, 2025)
Наголошено, що технологія розпізнавання емоцій у реальному часі має значний потенціал для трансформації криміналістики, сприяючи точнішому аналізу поведінки й емоцій людей та підвищенню ефективності слідчих і судових процесів. Разом із тим важливо враховувати етичні аспекти використання подібних технологій. Зловживання або порушення прав людини у цій сфері можуть викликати недовіру до правоохоронних органів і системи правосуддя. Тому застосування таких інструментів має супроводжуватися чітким правовим регулюванням і гарантіями захисту конфіденційності.

It is emphasized that the technology of real-time recognition of emotions has significant potential for the transformation of forensics, contributing to a more accurate analysis of human behavior and emotions and increasing the efficiency of investigative and judicial processes. At the same time, it is important to consider the ethical aspects of the use of such technologies. Abuse or violation of human rights in this area can cause distrust in law enforcement agencies and the justice system. Therefore, the use of such tools should be accompanied by clear legal regulation and guarantees for the protection of confidentiality.
Keywords: емоції; технологія розпізнавання емоцій; зчитування емоційної інформації; криміналістичні розслідування; emotions; emotion recognition technology; reading emotional information; forensic investigations