Теоретичні контексти щодо вміння поліцейських розпізнавати ознаки психічного розладу - Пономаренко, Я. С.; Ponomarenko, Ya. S.; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Забезпечення психологічної допомоги в секторі Сил оборони України : зб. тез Всеукр. міжвід. психол. форуму (м. Київ, 30 черв. 2022 р.). – Київ, 2022. – С. 268-271, 2022)
Зазначено, що підготовка кадрів поліції повинна враховувати запити щодо роботи поліцейських з особами, які мають психічні розлади з метою чіткого розуміння специфіки даної взаємодії, необхідності у застосуванні своєї сили та можливі реакції з боку даної особи.

It is noted that the training of police personnel should take into account requests regarding the work of police officers with persons who have mental disorders in order to clearly understand the specifics of this interaction, the need to use force and possible reactions on the part of this person.

Отмечено, что подготовка кадров полиции должна учитывать запросы о работе полицейских с лицами, имеющими психические расстройства с целью четкого понимания специфики данного взаимодействия, необходимости применения своей силы и возможных реакций со стороны данного лица.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; поліцейський; вміння розпізнавати психічний розлад; небезпечні ситуації; психічне здоров’я людини; поліцейський; police officers; ability to recognize a mental disorder; умение распознавать психическое расстройство; психічний розлад; mental disorders; психическое расстройство; психическое здоровье человека; mental health of a person