Криміналістична характеристика злочинів, що вчиняються шляхом незаконного втручання в діяльність судових органів або протиправного впливу на учасників судочинства - Книженко, С. О.; Knyzhenko, S. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1944-4256 (Право і суспільство. - 2016. - № 2. Ч. 1. - С. 196-200, 2016)
Визначено основні елементи криміналістичної характеристики злочинів, що вчиняються шляхом незаконного втручання в діяльність судових органів або протиправного впливу на учасників судочинства. Розкрито типову характеристику особи злочинця та особи потерпілого, типові способи вчинення злочинів, їх обстановку та сліди.

The main elements of criminological characteristics of crimes committed by illégal intervention in activity of judicial bodies or illégal influence on participants in the proceedings. The model revealed characteristics of the individual offender and the individual victim, the typical ways of committing crimes, their environment and traces.

Определены основные элементы криминалистической характеристики преступлений, совершаемых путем незаконного вмешательства в деятельность судебных органов или противоправного воздействия на участников судопроизводства. Раскрыто типовую характеристику личности преступника и личности потерпевшего, типичные способы совершения преступлений, их обстановку и следы.
Книженко С. О. Криміналістична характеристика злочинів, що вчиняються шляхом незаконного втручання в діяльність судових органів або протиправного впливу на учасників судочинства / Книженко С. О. // Право і суспільство. - 2016. - № 2. Ч. 1. - С. 196-200.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; криміналістична характеристика злочинів; злочини проти правосуддя; розслідування злочинів; криміналістична методика; криминалистическая характеристика; криміналістична характеристика; преступления против правосудия; расследование преступлений; криминалистическая методика; criminological characteristics of crimes; criminalistical characteristics; offences against justice procedures; investigation of crimes; forensic techniques