Щодо запобігання і протидії корупції у органах державної фінансової служби - Чорна, А. М.; Chorna, A. M.; Приходько, Я. А.; Prykhodko, Ya. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 трав. 2015 р.). – Харків : ХНУВС, 2015. – С. 232-235, 2015)
Відзначено, що для подолання проблеми корупції необхідно вирішити цілу низку питань: удосконалення статистичного моніторингу і звітності про корупцію та пов’язаних з нею правопорушень у всіх сферах державної служби, органах влади, що дозволить проводити порівняльний аналіз серед цих відомств. Також необхідно підтримувати зміцнення зв’язків, співробітництва й обміну інформацією між консультативними і робочими органами РНБО України і відповідними парламентськими комітетами; зосередити можливості правоохоронних органів у сфері боротьби з корупцією, які сьогодні розпорошені, оптимізувати їх діяльність.

It was noted that in order to overcome the problem of corruption, it is necessary to solve a number of issues: improvement of statistical monitoring and reporting on corruption and related offenses in all spheres of public service, government bodies, which will allow conducting a comparative analysis among these departments. It is also necessary to support the strengthening of relations, cooperation and information exchange between the advisory and working bodies of the National Security and Defense Council of Ukraine and the relevant parliamentary committees; to concentrate the capabilities of law enforcement agencies in the field of combating corruption, which are scattered today, to optimize their activities.

Отмечено, что для решения проблемы коррупции необходимо решить целый ряд вопросов: усовершенствование статистического мониторинга и отчетности о коррупции и связанных с ней правонарушений во всех сферах государственной службы, органах власти, что позволит проводить сравнительный анализ среди этих ведомств. Также необходимо поддерживать укрепление связей, сотрудничества и обмена информацией между консультативными и рабочими органами СНБО и соответствующими парламентскими комитетами; сосредоточить возможности правоохранительных органов в сфере борьбы с коррупцией, которые сегодня рассеяны, оптимизировать их деятельность.
Чорна, А. М. Щодо запобігання і протидії корупції у органах державної фінансової служби / Аліна Миколаївна Чорна, Ярослав Андрійович Приходько // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 трав. 2015 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2015. – С. 232-235.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; корупція; corruption; коррупция; протидія корупції; anti-corruption; противодействие коррупции; Державна податкова служба України; State Tax Service of Ukraine; Государственная налоговая служба Украины; Державна фіскальна служба України; State Fiscal Service of Ukraine; Государственная фискальная служба Украины