Особливості формування конфліктологічної компетентності курсових офіцерів - Червоний, П. Д.; Chervonyi, P. D.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8172-7732 (Проблеми сучасності: культура, мистецтво, педагогіка : зб. наук. пр. – Харків-Луганськ : СтильІздат, 2008. – Вип. 11. – С. 303-313, 2008)
В статті розглядається залежність конфліктологічної компетентності курсових офіцерів від їх особистісних якостей. Доведено, що особистісні якості курсових офіцерів впливають на виховну роботу з курсантами через спілкування. Визначено доцільність формувати готовність курсових офіцерів до виховної роботи з курсантами шляхом підвищення конфліктологічної компетентності за допомогою участі у тренінгах.

The ways of training of senior officers to are educational process with cadets to optimize education system in governmental institutions of the Ministry Interior of Ukraine are considered in this article. It is suggested to use training senior officers to form their readiness for education work with the cadets.

В статье рассматриваются зависимость конфликтологической компетентности курсовых офицеров от их личностных качеств. Доказано, что личностные качества курсовых офицеров влияют на воспитательную работу с курсантами посредством общения. Показано целесообразность формирование готовности курсовых офицеров к воспитательной работе с курсантами посредством повышения конфликтологической компетентности с помощью участия в тренингах.
Червоний П.Д. Особливості формування конфліктологічної компетентності курсових офіцерів / П.Д. Червоний // Проблеми сучасності: культура, мистецтво, педагогіка : зб. наук. пр. – Харків - Луганськ : СтильІздат, 2008. – Вип. 11. – С. 303-313.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; курсові офіцери; курсовые офицеры; officers who educate cadets; агресія; конфлікт; конфліктологічна компетентність; індивідуальні якості; виховна робота; спілкування; verbal aggression; conflict; competense; individual peculiarities; communication; personality; measure; вербальная агрессия; конфликтологическая компетентность; индивидуальные качества; воспитательная работа; общение; агрессия