Інтеграція баз даних кримінальних відомостей як засіб підвищення ефективності розслідування - Зінченко, Д. А.; Звірянський, Г. В. (НАУКОВЕ ВИДАННЯ ЗАСТОСУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРАВООХОРОННІЙ ДІЯЛЬНОСТІ Матеріали Круглого столу м. Харків, 14 грудня 2022 року ВИДАНО В АВТОСЬКІЙ РЕДАКЦІЇ С. 173, 2023)
Інтеграція баз даних кримінальних відомостей відіграє ключову роль у підвищенні ефективності розслідувань. Цей процес передбачає об'єднання даних з різних джерел у єдину, централізовану систему, яка дозволяє швидше ідентифікувати злочинців, встановлювати зв'язки між різними злочинами та ефективно використовувати ресурси правоохоронних органів. Завдяки інтеграції, можна значно зменшити час, необхідний для доступу до відомостей, та забезпечити їхню актуальність та точність. Також це сприяє підвищенню прозорості розслідувань та зниженню ризику помилок. Однак, інтеграція баз даних вимагає врахування питань конфіденційності та захисту даних, а також забезпечення високого рівня інформаційної безпеки для запобігання несанкціонованому доступу.

The integration of criminal information databases plays a key role in enhancing the efficiency of investigations. This process involves consolidating data from various sources into a single, centralized system, enabling quicker identification of criminals, establishing links between different crimes, and efficiently utilizing law enforcement resources. Integration significantly reduces the time required to access information and ensures its relevance and accuracy. It also contributes to increased transparency of investigations and reduces the risk of errors. However, the integration of databases requires addressing issues of confidentiality and data protection, as well as ensuring a high level of information security to prevent unauthorized access.
Integration of criminal information databases as a means of increasing the effectiveness of investigations
Keywords: інтеграція баз даних, кримінальні відомості, ефективність розслідувань, конфіденційність, інформаційна безпека.; database integration, criminal information, investigation efficiency, confidentiality, information security.