Реалізація принципу змагальності в кримінальному процесі зарубіжних країн - Соловей, Г. В.; Solovei, H. V. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2012. – № 2 (57). – С. 166-172, 2012)
Проведено порівняльний аналіз законодавства зарубіжних країн щодо реалізації принципу змагальності в досудовому та судовому провадженні кримінальних справ. Зроблено висновок про те, що обвинувальний і змагальний типи кримінального процесу мають тенденцію до зближення.

The comparative analysis of legislation of foreign countries on realization of principle of contentionness in the pre-trial and court proceedings in the criminal cases is conducted. Drawn conclusion that accusatory and contention the types of criminal procedure have a tendency to rapprochement.

Проведён сравнительный анализ законодательства зарубежных стран по реализации принципа состязательности в досудебном и судебном производстве уголовных дел. Сделан вывод о том, что обвинительный и состязательный типы уголовного процесса имеют тенденцию к сближению.
Implementation of the principle of competitiveness in the criminal process of foreign countries
Реализация принципа состязательности в уголовном процессе зарубежных стран
Соловей, Г. В. Реалізація принципу змагальності в кримінальному процесі зарубіжних країн / Г. В. Соловей // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2012. – № 2 (57). – С. 166-172.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; досудове провадження; досудебное производство; pre-trial proceedings; судове провадження; судебное производство; court proceedings; принцип змагальності; принцип состязательности; adversarial principle; зарубіжні країни; зарубежные страны; foreign countries