Протидія та запобігання фоновим для злочинності явищам органами системи кримінальної юстиції України - Голубов, А. Є.; Holubov, A. Ye.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8608-4206 (Фонові для злочинності явища: запобігання та протидія : зб. тез доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 квіт. 2018 р.). – Харків : ХНУВС, 2018. – С. 33-35, 2018)
У статті охарактеризована роль органів системи кримінальної юстиції України у виконанні функції по виявленню причин та умов, що сприяють вчиненню правопорушень, у тому числі і так званих «фонових явищ», а також вжиттю заходів по їх усуненню. Вказано, що таку діяльність цих органів слід вважати самостійним напрямом їх функціонування, спрямованого на захист і гарантування безпеки особи, суспільства і держави.

The article describes the role of the bodies of the criminal justice system of Ukraine in the performance of the function to identify the causes and conditions that contribute to the commission of offenses, including the so-called "background phenomena", and take measures to eliminate them. It is indicated that such activities of these bodies should be considered an independent direction of their functioning aimed at protecting and ensuring the security of the individual, society and the state.

В статье характеризована роль органов системы уголовной юстиции Украины в выполнении функции по выявлению причин и условий, способствующих совершению правонарушений, в том числе и так называемых «фоновых явлений», а также принятию мер по их устранению. Указано, что такую деятельность этих органов следует считать самостоятельным направлением их функционирования, направленного на защиту и обеспечение безопасности личности, общества и государства.
Голубов, А. Є. Протидія та запобігання фоновим для злочинності явищам органами системи кримінальної юстиції України / Артем Євгенович Голубов // Фонові для злочинності явища: запобігання та протидія : зб. тез доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 квіт. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України. – Харків : ХНУВС, 2018. – С. 33-35.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; фонове для злочинності явище; фоновое для преступности явление; фонові явища; фоновые явления; державні органи; государственные органы; government agencies; запобігання злочинам; предупреждение преступлений