Особливі питання збору та обробки інформації - Колісник, Т. П.; Kolisnyk, T. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7442-8136; Тулупов, В. В.; Tulupov, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4794-743X (Актуальні питання протидії кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 15 листоп. 2017 р.). – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 139-141, 2017)
Зазначено, що збір інформації, яка стосується конкретних осіб може бути активно використаний в атаках соціальної інженерії – можливо, через оману, підкуп або шантаж. Також важливим аспектом цього витоку інформації є її відкритий доступ через Інтернет, і, ймовірно, те, що вона може міститись у системах, не пов’язаних з організацією. Тому, доступ до інформації стає незалежним від ресурсів організації і, отже, до неї може «анонімно» звернутися будь-хто.

It is noted that the collection of information relating to specific individuals can be actively used in social engineering attacks, possibly due to delusion, bribery or blackmail. Also an important aspect of this information leakage is its open access via the Internet, and it is likely that it may be contained in systems not associated with the organization. Therefore, access to information becomes independent of the resources of the organization and, therefore, anyone can access it “anonymously”.

Отмечено, что сбор информации, касающейся конкретных лиц, может быть активно использован в атаках социальной инженерии – возможно, из-за заблуждения, подкупа или шантажа. Также важным аспектом этой утечки информации является открытый доступ через Интернет, и, вероятно, то, что она может содержаться в системах, не связанных с организацией. Поэтому доступ к информации становится независимым от ресурсов организации и, следовательно, к ней может «анонимно» обратиться любой.
Колісник, Т. П. Особливі питання збору та обробки інформації / Т. П. Колісник, В. В. Тулупов // Актуальні питання протидії кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 15 листоп. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ; Координатор проектів ОБСЄ в Україні. – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 139-141.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; збір інформації; обробка інформації; сбор информации; обработка информации; collection of information; data processing; інформація