Бюджетний контроль як напрямок удосконалення фінансової діяльності Української держави - Гетманець, О. П.; Hetmanets, O. P.; Гетманець Ольга Петрівна (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2011. – № 2 (53). – С. 264-271, 2011)
Досліджено повноваження органів державного фінансового контролю в бюджетному процесі. Розглянуто повноваження Рахункової палати України як вищого і незалежного органу державного фінансового контролю, діяльність якого потребує нормативного забезпечення шляхом усунення колізій у чинному законодавстві і уточнення повноважень з контроля за дотриманням бюджетного законодавства. Authorities of the state financial control agencies in a budgetary process are researched. Authorities of the Account Chamber of Ukraine as the highest and independent organ of the state financial control are considered. Its activity requires the normative providing by the way of removing collisions in a current legislation and clarification of authorities on control after the observance of budgetary legislation. Исследованы полномочия органов государственного финансового контроля в бюджетном процессе. Рассмотрены полномочия Счетной палаты Украины как высшего и независимого органа государственного финансового контроля, деятельность которого требует нормативного обеспечения путем устранения коллизий в действующем законодательстве и уточнения полномочий по контролю за соблюдением бюджетного законодательства.
Budget control as a direction for improving the financial activities of the Ukrainian state
Бюджетный контроль как направление совершенствования финансовой деятельности Украинского государства
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; бюджетний контроль; бюджетный контроль; budget control; Рахункова палата України; Счетная палата Украины; Account Chamber of Ukraine; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; фінансова діяльність; финансовая деятельность; financial activities