Проблемні питання повноважень захисника при наданні правничої допомоги іншим учасникам кримінального провадження - Мартовицька, О. В.; Martovytska, O. V.; Олена Мартовицька (Кримінальний процес та криміналістика: сучасний стан та перспективи: тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 231-235, 2020)
В статті розглянуто право на правову допомогу цивільного позивача, цивільного відповідача, свідка. Вказано, що особа, яка надає правничу допомогу цім учасникам кримінального процесу України, повинна називатися адвокат-представник.

The article considers the right to legal aid of a civil plaintiff, civil defendant, witness. It is stated that the person who provides legal assistance to these participants in the criminal process of Ukraine must be called a lawyer-representative.

В статье рассмотрено право на правовую помощь гражданского истца, гражданского ответчика, свидетеля. Указано, что лицо, оказывающее юридическую помощь этим участникам уголовного процесса Украины, должно называться адвокат-представитель.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; заявник; applicant; заявитель; цивільний позивач; civil plaintiff; гражданский истец; адвокат; lawyer; свідок; witness; свидетель; правова допомога; legal aid; правовая помощь; цивільний відповідач; civil defendant; гражданский ответчик