Музична психотерапія - Яременко, К. С.; Yaremenko, K. S. (Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VIII Міжнар. наук.- практ. конф. молодих вчених, студентів та аспірантів (м. Харків, 16 груд. 2020 р.). - Харків: ХНУВС, 2020. - С. 224 - 227., 2020)
В статті висвітлено механізм лікувальної дії музичної психотерапії, який реалізується через емоційну розрядку, музичний катарсис, що усуває негативні емоції і хворобливі симптоми. Музична терапія – це допоміжний психотерапевтичний напрямок у сфері охорони здоров’я на стику музики, психології, медицини і педагогіки. Вона забезпечує розслаблення або концентрацію уваги, допомагає виражати емоції. Музикотерапевти працюють зі звуком для підтримки фізичного, когнітивного, емоційного і соціального здоров’я людей. В статье освещен механизм лечебного действия музыкальной психотерапии, реализуемый через эмоциональную разрядку, музыкальный катарсис, устраняющий негативные эмоции и болезненные симптомы. Музыкальная терапия – это вспомогательное психотерапевтическое направление в области здравоохранения на стыке музыки, психологии, медицины и педагогики Она обеспечивает расслабление или концентрацию внимания, помогает выражать эмоции. Музыкотерапевты работают со звуком для поддержания физического, когнитивного, эмоционального и социального здоровья людей. The article highlights the mechanism of therapeutic action of music psychotherapy, which is being implemented due to emotional discharge, musical catharsis, which eliminates negative emotions and painful symptoms. Music therapy is an auxiliary psychotherapeutic direction in the field health care at the intersection of music, psychology, medicine and pedagogy. She provides relaxation or concentration, helps to express emotions. Music therapists work with sound to support physical, cognitive, emotional and social health of people.
Яременко К.С. Музична психотерапія / К.С. Яременко // Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VIII Міжнар. наук.- практ. конф. молодих вчених, студентів та аспірантів (м. Харків, 16 груд. 2020 р.). - Харків: ХНУВС, 2020. - С. 224 - 227.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; музична психотерапія; музика; музикотерапія; музыкальная психотерапия; музыка; музыкотерапия; music therapy; music; music psychotherapy